T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Başkent Anadolu Lisesi

Başkent Anadolu Lisesi

Telefon
03123192227
Belgegeçer
03123192261
WEB
https://baskentanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
BALKİRAZ MAHALLESİ ...GÖRDÜK SOKAK . . NO 6 .. MAMAK / ANKARA
Vizyon
Başkent Anadolu Lisesi öğrenmenin öğrenildiği bir yer olacak. Başkent Anadolu Lisesi çağın gerektirdiği gelişen ve değişen öğrenme ihtiyaçlarını kaliteli programlarla karşılayacak. Her veli okuldan aldığı güvenle öğrenme sürecinin bir parçası olduğunun bilincine varacak. Okulumuz personeli görevlerini yaparken güven ortamı içinde kendilerinden emin olacak. Başkent Anadolu Lisesi´nde herkes daha iyiye, daha mükemmele ulaşma yarışı içinde olacak.
Misyon
Başkent Anadolu Lisesi bütün öğrencilerinin bireysel bilgi, beceri ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak; bunları geliştirmek, çağın gerektirdiği donanıma sahip bireyler olmalarına yardımcı olmak için vardır. Sistemimizin temelinde öğrenci vardır. Demokratik yaşamın gereği olan farklılıkları ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Yaşadığımız öğrenme ortamını geliştirmek, öğrencilerimizin başarısını artırmak için teknolojinin getirdiği yeniliklerden yararlanırız. Biz, birbirine karşı saygı ve güven duyan bir topluluğuz. Biz, öğrencinin bir birey olarak kendini tanımasına, yeteneklerini geliştirmesine ve çevresine uyum sağlamasına yardımcı olmak için varız. Biz, yeniliklere ve gelişmelere açığız. Biz, kendimize güveniyor ve "BAŞKENTLİ" olmaktan gurur duyuyoruz.
Başarılar
Öğretmen :57
Öğrenci :831
Derslik :28
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :2
Resim Sınıfı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5590
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
8:00---15:05
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Kızılay´dan Ege Mahallesi belediye otobusleri, 339 ve 297 sefer numaralı halk otobüslerive ulustan Abidinpaşa minibüsleri ile rahatça ulaşılabilir. Ulus´tan Yakupabdal Köyü ,Misket Mahallesi belediye otobüsleri, Bentderesi´nden Ege Mahallesi Minibüsleri ile okulumuza ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Tıp Fakültesi Caddesi Gördük Sokak No: 6 Mamak / ANKARA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Başkent Anadolu Lisesi Kızılay´a ve Ulus´a 3 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır