Başkent Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 03123192261
WEB http://baskentanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : TIP FAKÜLTESİ CADDESİ SARAYCIK SOKAK NO4 MAMAK / ANKARA
VİZYON : Başkent Anadolu Lisesi öğrenmenin öğrenildiği bir yer olacak. Başkent Anadolu Lisesi çağın gerektirdiği gelişen ve değişen öğrenme ihtiyaçlarını kaliteli programlarla karşılayacak. Her veli okuldan aldığı güvenle öğrenme sürecinin bir parçası olduğunun bilincine varacak. Okulumuz personeli görevlerini yaparken güven ortamı içinde kendilerinden emin olacak. Başkent Anadolu Lisesi´nde herkes daha iyiye, daha mükemmele ulaşma yarışı içinde olacak.
MİSYON : Başkent Anadolu Lisesi bütün öğrencilerinin bireysel bilgi, beceri ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak; bunları geliştirmek, çağın gerektirdiği donanıma sahip bireyler olmalarına yardımcı olmak için vardır. Sistemimizin temelinde öğrenci vardır. Demokratik yaşamın gereği olan farklılıkları ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Yaşadığımız öğrenme ortamını geliştirmek, öğrencilerimizin başarısını artırmak için teknolojinin getirdiği yeniliklerden yararlanırız. Biz, birbirine karşı saygı ve güven duyan bir topluluğuz. Biz, öğrencinin bir birey olarak kendini tanımasına, yeteneklerini geliştirmesine ve çevresine uyum sağlamasına yardımcı olmak için varız. Biz, yeniliklere ve gelişmelere açığız. Biz, kendimize güveniyor ve "BAŞKENTLİ" olmaktan gurur duyuyoruz.
BAŞARILAR :
Rehber Öğretmen : 2
Resim Sınıfı : 1
Müzik Sınıfı : 1
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : Normal
Kantin: 1
Yemekhane : 0
Revir : 0
Saatler : 8:15---15:20
Bağlantı : Diğer
Yabancı Dil :
Isınma : Doğalgaz
Lojman : Kullanılıyor Sayısı:3
Servis :
Ulaşım : Kızılay´dan Ege Mahallesi belediye otobusleri, 339 ve 297 sefer numaralı halk otobüsleri ile rahatça ulaşılabilir. Ulus´tan Yakupabdal Köyü ,Misket Mahallesi belediye otobüsleri, Bentderesi´nden Ege Mahallesi Minibüsleri ile okulumuza ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Tıp Fakültesi Caddesi Saraycık Sokak No: 4 Mamak / ANKARA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Başkent Anadolu Lisesi Kızılay´a ve Ulus´a 3 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :